Wat is JapTocht?

Wat begon als een spontaan idee om eventjes een route uit te stippelen, en een rondje te gaan rijden met wie er ook maar mee wou in een jap is nu uitgegroeid tot een gevestigde tocht in het noorden van Nederland. Wij als organisatie zijn iedere keer nog steeds verbaast over het enthousiasme en de opkomst bij ieder evenement, en daar doen wij graag even extra ons best voor!

Als JapTocht streven wij ernaar om mensen met een zelfde passie samen te brengen en leuke herinneringen te maken met zijn allen. Dit willen wij bereiken door wat onze naam al zegt, autoritten te organiseren voor auto’s van Japanse komaf.

JapTocht #2

De gedeelde passie van onze deelnemers

Wat is dan deze gedeelde passie? Het begint bij de meesten ergens met een voorliefde voor auto’s. Het is een stukje cultuur waar men gefascineerd door is geraakt. Het is Japans. Deelnemers van onze tochten hebben een voorliefde voor de auto die zij bezitten, en ze steken veel tijd in deze auto. Ze passen de auto aan naar hun eigen smaak, bijna als een rijdend kunstwerk. Of ze pakken het heel anders aan, ze vinden een zeldzaam examplaar en proberen deze zo dicht mogelijk tot het origineel te brengen, alsof hij net uit de fabriek komt rollen. Al met al brengen onze deelnemers unieke auto’s met unieke verhalen, en dit alles samen zorgt voor unieke herinneringen.